Tweets by @marcthebeste

Saturday, December 13, 2014

rtl kers peket

Rituals Fortune Oil (200 ml)

2. Tony’s Chocolonely (melk, 180 g)

3. DVD Assepoester: Een modern sprookje

4. Mini Stroopwafels Dealmans (160 g)

5. Freeks Dieren Doeboek

6. Hema Koffiepads (20 stuks)

7. Easy 2 Bake koekdeeg + vormpjes

8. Peijnenburg ontbijtkoek ( 275 g)

9. 100% NL Magazine

10. Videoland gratis code voor 1 film

11. Tube Zaanse Mayonaise (170 ml)

12. Jillz Red 0,0% (23cl)

13. M&M’s Christmas Limited Edition (300 g)

14. Efteling interactieve CD

15. Holy Soda Appel – Cranberry (0,5 l)

16. Yellow Label Tea (20 Tea bags)

17. Prodent Cool Mint (75 ml)18. Andrélon Shampoo (300 ml)

19. Bruynzeel My Grip Vulpen

20. Kerstlot Nationale Postcode Loterij


Gezond eten


Dioxine eieren, resistente kip bacterie, hormoonvlees, antibiotica kweekvisof
lamsvlees, wilde zalm, paarden biefstuk, Spaanse ham de bellota of Iers rundvlees?


Een doosje eieren voor 1,50 vind iedereen heel normaal, maar de kippen die de eieren leggen wonen met tienduizenden in stallen die ze automatisch voeren met kippenbix, hormonen en antibiotica, dat door de kip in het ei komt en die jij opeet, mét hormonen en antibiotica.
De hormoonkip groeit 7 keer zo snel als een gewone kip, vandaar de naam plofkip, maar ook alle andere kippen krijgen hormonen, anders zou een kip 25 euro kosten.
Antibiotica resistente bacterie komt in kip voor die standaard antibiotica krijgen die dan niet meer helpt tegen resistente bacteriën, als je daar dus door besmet wordt is er geen antibiotica voor die je helpt.
Okee, dan eet ik wel alleen eieren kip van kippen die buiten hebben geleefd, oeps, daar zit in Nederland dioxine in.
Doordat de kippen van de grond pikken krijgen ze de dioxine die overal in Nederland aanwezig is binnen.
Dioxine behoort tot de groep zware metalen en aromatische koolwaterstoffen, je begrijpt dat je het niet binnen wilt krijgen. Dioxine is ontstaan door het stoken op aardolie, aardgas, steenkool en bruinkool, wat dus al honderden jaren aan de gang is.
Je kan dus wel kippen die eetbaar zijn en de eieren ook buiten houden met een hok als je de grond waarop ze scharrelen afscheid van de vervuilde bodem met geïsoleerd beton en plastic, met daaroverheen nieuwe grond waar gras op groeit.
Aangezien er niemand te vinden is die dat voor elkaar heeft, kan je dus geen kip of eieren meer eten. Jammer.

Ik varkens en rundvlees zitten ook hormonen en antibiotica en het is niet te zien hoeveel er in zit, net als in kweekvis.
Dus alles wat er de de winkel op de vlees, kip en visafdeling ligt is super ongezond en dus oneetbaar geworden. Behalve misschien Iers rundvlees omdat die altijd buiten zouden lopen in het vette Ierse gras, waar niet zwaar gestookt zou zijn met aardolie, aardgas, steenkool en bruinkool.

Wat kan je verder nog wel eten?
Je moet er gewoon een beetje bij nadenken. Alles wat niet gekweekt wordt, zoals wilde zalm, krab, paling, kabeljouw, lams en schapenvlees, paard en Spaanse Jamon de bellota, deze laatste jammer genoeg alleen met genoeg sterren of eikeltjes op het etiket zodat die hammen hier in Nederland alleen boven de 300 euro te koop zijn, omdat anders de herkomst niet duidelijk is van het varken, dat in de natuur wel bijgevoerd wordt met Bix, maar de laatste 3 maanden alleen bijgevoerd wordt met eikels.

Paard eet ik niet, maar als er niets anders meer zou zijn kan ik nog van gedachte veranderen.

Op het moment hou ik het bij wilde zalm uit blik, heel lekker om mee te koken, lamsvlees van de turkse slagerij, anders is het niet te betalen en Iers rundvlees, al dan niet van dat Greenfields merk.
De krab is heel flauw uit blik en verse te duur, kabeljouw als stokvis is wel lekker, maar zo’n hoop werk en de kabeljouw vissticks ook flauw van smaak.

Gerookte paling is natuurlijk erg lekker, maar door het roken ontstaan er stoffen met een bacteriëndodende werking zoals methanol en cyclische koolwaterstoffen zoals fenol en cresol, waarva ik niet weet of dat dan erg gezond is.

Oh ja, de diepvries lamsbiefstukjes niet te vergeten, én wel gevarieerd eten natuurlijk.




No comments: